TEHETSÉGGONDOZÁS

A TIT Kossuth Klub Egyesület a nagy hagyományú TIT-mozgalom budapesti szervezetének örököse, amely alapítása óta megkülönböztetett figyelmet fordít a természet- és műszaki tudományos ismeretterjesztésre, szervezi a József Attila Szabadegyetemet, amely az iskolarendszeren kívüli szabadművelődés egyik legfontosabb honi intézménye.

Az Egyesület, ezen túlmenően különös figyelmet fordít a tehetséggondozásra, a fiatalok iskolarendszeren kívüli természet- és társadalomtudományi, művészeti oktatására-nevelésére. E tevékenysége keretében szervezője és lebonyolítója a legnagyobb magyarországi tudományos-disszeminációs ifjúsági rendezvényeknek a Tudományfesztiválnak és a Tudományok és Teheteségek Kertjének. Emellett 1995 óta a MILSET Europe magyarországi képviselőjeként rendezője a közép-európai magyar fiatalokat megszólító Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó versenynek, valamint képviseli Magyarországot a nemzetközi seregszemléken.

Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítés

A Kossuth Klub Tehetségpont 2020-ban a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) Tehetségpontok hálózatában elnyerte az akkreditált kiváló Tehetségpont címet, mely három évre szól.

Az elnyert címmel egyesületünk a sok éve tartó tehetségsegítő munkájának eredményeit ismerték el, amire méltán büszkék lehetünk.

KAPCSOLAT

TIT Kossuth Klub Egyesület
1088 Budapest, Múzeum u. 7
+36 1 338 31 66
+36 1 411 08 46
info@kossuth-klub.hu

SOCIAL