A Kossuth Klub és az Anima Travel közös szervezésében.

AKTUÁLIS UTAZÁSAINK:

3 világszenzáció egy napon:
Caravaggio, Bernini és Dürer kiállítások Bécsben

Ludmann Mihály vezetésével

Bécsbe érve az ALBERTINA-ban a festőóriás Albrecht Dürer, a német reneszánsz legragyogóbb és legeredetibb művészének időszakos kiállítását nézzük meg. Legutóbb 2003-ban láthatott a nagy közönség Dürerr kiállítást az albertinában, az akorri tárlat félmillió látogatót vonzott. Idén ősszel a saját tulajdonú anyagokat nemzetközi kölcsönzésekkel kiegészítve minden korábbinál nagyszabásúbb kiállítást láthatunk, a termekben több mint 200 eredeti Dürer rajz, nyomat és festmény sorakozik. Koradélután a világhírű KUNSTHISTORISCHES MUSEUM-ban a két olasz művész, CARAVAGGIO ÉS BERNINI munkáiból rendezett, szintén minden eddiginél teljesebb kiállítást nézzük meg. A számos országból való kölcsönzések révén Caravaggio képei és Bernini szobrai együttesen jelenítenek meg az intenzív érzéseket, az emberi élet hangsúlyos pillanatait. A tárlatokra csoportjaink előzetesen foglalunk belépési időpontot és a nagy érdeklődésre való tekintettel több alkalommal is indítjuk az utazást.

http://anima.travel/caravaggio--bernini--durer


MUNKÁCSY 175 ÉS CSONTVÁRY 100: 1 nap legnevesebb magyar festőink nyomában Pécsett a Zsolnay Negyedben és a Csontváry múzeumban

​Ludmann Mihály vezetésével

175 esztendeje született a legegyetemesebb magyar művésznek tartott Munkácsy Mihály, és 100 esztendeje hunyt el Csontváry Kosztka Tivadar, a magyar festészet egyik legkülönösebb egyénisége. Művészeti utunkon Pécsre utazunk, ahol először a Zsolnay Kulturális Negyedben megrendezett Munkácsy kiállítást tekintjük meg. A magyar festőzseni művei mellett az életét bemutató fotókat is láthatunk. Majd A Csontváry Múzeumba látogatunk. Itt található Csontváry legnagyobb gyűjteménye. A Csontváry-életmű kronológiailag és műfaji hovatartozás tekintetében egymástól jól elkülöníthető szakaszokra tagolható, melyeket az elejétől a végéig megismerhetünk.

http://anima.travel/munkacsy-175-es-csontvary-100


Középkori freskók és erődtemplomok
SZENT LÁSZLÓ NYOMÁBAN ERDÉLYBEN

Úgy barangoljuk be Erdély, Székelyföld legszebb területeit, hogy ezúttal azon templomokat keressük fel, amelyek középkori freskóin a Szent László legenda szerepel. Az őszi tájban gyönyörködve járjuk végig a műemlék templomokat, amelyek közül több a szász erődtemplomok szép példája, illetve UNESCO világörökségi címmel bír. 

http://anima.travel/szent-laszlo-nyomaban-erdelyben


Kassa- Márai 30 és Rákóczi emlékek

Kassa 2013-ban egy éven át az előkelő „Európa kulturális fővárosa” címet viselte, a magyarok szívében pedig mindig kitüntetett helye van, hiszen Árpád-házi Szent Erzsébet, Rákóczi, Bocskai és Márai emlékét idézik a szépséges város évszázados házai, műemlékei. Kirándulásunkon a 30 évvel ezelőtt elhunyt egyik legismertebb magyar íróra, Márai Sándorra is emlékezünk, felkeresve a világon egyedülálló Márai kiállítást.

http://anima.travel/kassa


CSONTVÁRY 100 – EMLÉKUTAZÁS CSONTVÁRY KOSZTKA TIVADAR HALÁLÁNAK 100. ÉVFORDULÓJÁRA


Ma már mindenki ámulattal tekint a csodával határos módon megmenekült vásznaknak, a festőóriás talányos személye ugyanakkor még mindig sok kérdést vet fel. Gyógyszerészként dolgozott, jogot hallgatott és egy belső elhívás alapján lett a Napút festője. Hogyan kezdett új életet, merre kereste a különleges üzeneteket hordozó helyszíneket és miként viselte a kortársak értetlenségét, gúnyos bántásait? Szenteljük ezt a négy napot az ő emlékének, elevenítsük fel az életútját, ismerjük meg gondolatait és képeinek szimbólumait írásai alapján! Dalmáciában és Bosznia-Hercegovinában járva  felkeresünk olyan helyeket, ahol pontosan azon a helyen megállva, ahol ő alkotott, összevethetjük a városképek, természeti szépségek mai látképét Csontváry festményeivel!

http://anima.travel/csontvary-100-emlekut-


Vulkánok, tengerek, világörökségek: Szicíliai körutazás repülővel

Élményekben gazdag körutazásra hívjuk Önöket, hiszen Szicília természeti szépségeket, kulturális-művészeti kincseket és hamisítatlan olasz életörömet is kínál nekünk! Egyedülálló, ahogy minden korban mesterművek születtek: görög színház, több ezer négyzetméternyi padlómozaikkal díszített római villa, arab mintakincset őrző fazekasság és épületdíszítések, normann katedrálisok, pompás barokk. A műemlékek mellett az eleven természetet is felfedezzük, járunk majd működő vulkánoknál, fürdőzünk azúr tengeröbölben, hajózunk a Lipari-szigeteknél és élvezzük a citrusok ízeit, a forró nyár után ismét zöldellő, virágba borult tájat.. Szicília máshoz nem hasonlítható, ahogy Goethe mondta: “Szicília nélkül nem lehet igazi képünk Itáliáról: itt van a kulcsa mindennek!”

http://anima.travel/sziciliai-korutazas

KAPCSOLAT

TIT Kossuth Klub Egyesület
1088 Budapest, Múzeum u. 7
+36 1 338 31 66
+36 1 411 08 46
info@kossuth-klub.hu

SOCIAL