HU / EN

HATÁRTALAN TEHETSÉG TÁBOR – VAJDASÁG (2018)

2018. JÚLIUS 22-28.

A Határtalan Tehetség Tábor – Vajdaság elnevezésű tehetséggondozó tábor a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg 2018. július 22-28. között a Vajdaságban.
Fővédnöke Novák Katalin az Emberi Erőforrás Minisztérium család- és ifjúságügyi államtitkára és Vicsek Annamária a Szerb Köztársaság Oktatási, Tudományügyi és  Technológiai Fejlesztési Minisztériumának államtitkára.

A Tábor programhete alatt 50 anyaországi és 50 vajdasági fiatal tehetséges diák 10 fős csoportokban önálló geolokációs applikációfejlesztési tevékenységet végez. Ennek során olyan magas hozzáadott értékű innovatív eszközt hoznak létre, amely a Vajdaságba érkező magyar látogatók számára komoly segítséget nyújt. A fejlesztést kontrollált mentorálás mellett, de saját tartalmakat létrehozva végzik. Cél a magyar-magyar kapcsolatok erősítése, a régió népszerűsítése és kataszterek elkészítése.

A csoportok témakörei és helyszínei:

Kulturális örökség:

1 csoport – Szellemi kulturális örökség: doroszlói, székelykevei, temerini és topolyai tájházak

1 csoport – Zentai csata

Épített örökség:

2 csoport – Szenttamási barokk és a szabadkai szecesszió

1 csoport – Bácska kastélyai (topolyai Kray-kastély, temerini Szécsen-kastély, horgosi Kárász-kastély, futaki Hadik-kastély, óbecsei Dungyerszky-kastély, kölpényi kastély)

Regionalizmus:

2 csoport – Újvidék és Versec területe

Természet:

1 csoport – A Dunamellék állat- és növényvilága

1 csoport – A Ludasi-tó környékének élővilága

Földrajz:

1 csoport – Ferenc-csatorna, azaz a Duna–Tisza–Duna-csatorna. A legrégebbi a Dunát a Tiszával összekötő, hajózható csatorna

A tábor ingyenes, a résztvevőknek szállást és ellátást biztosítunk, 15-20 éves korosztályba tartozó tehetséges fiatalok részére hirdetjük meg. Kérjük, részvételi szándékát június 20-ig jelezze Hortobágyi Lilla projektvezetőnek. Elérhetőségek: hortobagyi.lilla@gmail.com, 06302612082

A Határtalan Tehetség Tábor – Vajdaság várhatóan a Nemzeti Tehetség Program „a kiemelkedő tehetségű hazai és határon túli magyar diákok és pedagógusok tudományos tájékozottságának bővítéséhez, nemzetközi kapcsolatrendszerük fejlesztéséhez hozzájáruló programok támogatása”
c. pályázatának köszönhetően valósul meg, az NTP-TKSZP-M-18-A-0002 sz. projekt keretében.

KAPCSOLAT

TIT Kossuth Klub Egyesület
1088 Budapest, Múzeum u. 7
+36 1 338 31 66
+36 1 411 08 46
info@kossuth-klub.hu

TÉRKÉP

Click to open a larger map

SOCIAL

Minden jog fenntartva © 2018 TIT Kossuth Klub Egyesület